CUPRINS

 BIBLIOGRAFIE

FATA  ASCUNSà A
PROSTITUTIEI  LEGALIZATE

Proxenetii si clientii prostituatelor

Proxenetii sau patronii afacerilor cu sex, sunt personajele principale ale asa-zisei industrii a sexului. Ei sunt cei care instrumentează în societatea modernă campania de recunoastere a prostitutiei ca profesie respectabilă. Ei vorbesc, prin gura ziaristilor, a unor oameni politici sau a unor miscări feministe, despre drepturile femeilor la auto-determinare sexuală, despre eliberarea femeilor pe plan social, economic, sexual sau politic. Despre adevăratul scop al proxenetilor în industria sexului vom afla mai multe dintr-un material realizat de Kelly Holsopple. (Kelly Holsopple este co-fondator al Coalitiei Metropolitane Împotriva Prostitutiei, înfiintată în Minneapolis (Minnesota). Studiile sale împotriva prostitutiei si a afacerilor bazate pe sex se bazează pe experienta si pe cunostintele acumulate personal timp de 13 ani de practicarea prostitutiei, streaptease-ului si pornografiei, pe observatiile sale în legătură cu femeile si fetele cu care a fost asociată, pe cercetările sale originale asupra violentei sexuale din cluburile de streap-tease si pe eforturile sale de apărare a femeilor si fetelor implicate în afaceri sexuale. Kelly Holsopple este, de asemenea, autoarea lucrării '' Localurile de streap-tease după declaratiile artistilor de streap-tease''.)
Codos (proxenet) este orice bărbat sau femeie care influentează, determină, promovează si profită de pe urma prostitutiei. El se foloseste de violenta fizică si sexuală pentru a putea detine controlul asupra femeii respective, o vinde ca pe o marfă de larg consum, o fortează să facă sex fără voia ei si nu-i dă posibilitatea să se lase de prostitutie.
Codosii le santajează pe femeile sau pe copiii care au căzut adesea victime unui incest, îi antrenează si îi fac dependenti din punct de vedere psihologic, emotional, chimic si financiar.
Clientii cred că au tot dreptul să cumpere femei si copii pentru a-si satisface violentele lor nevoi sexuale. Ei se folosesc de femei si de copii ale căror vieti sunt adesea caracterizate de violentă, sărăcie, lipsa unui cămin, boală, stres, dezordine, droguri sau alcool.
Femeile si copiii care fac prostitutie se supun cerintelor codosilor si clientilor deoarece au nevoie de bani, mâncare, adăpost si droguri. Ei cad victime unor variate forme de prostitutie. Altii se implică în prostitutie dintr-o nevoie de supravietuire.
Prostitutia a fost descrisă ca o ocupatie alternativă pentru femei, ca reactie la slujbele prost plătite, plictisitoare si ca o solutie privind somajul. Codosii si clientii promovează prostitutia ca pe o slujbă ca oricare alta. Un codos sau un client îi va spune prostituatei că este mai desteaptă decât celelalte femei, că nu se vinde pe ea însăsi, ci doar face un serviciu care-i poate aduce foarte multi bani.
Dacă o femeie este nemultumită de cariera sa si caută o profesie fascinantă cu un program flexibil, cu posibilităti de câstig nelimitate si dacă doreste ca bărbatii să se îndrăgostească de ea si să o adore, prostitutia este solutia optimă, declară proxenetii. Dar înainte de a face această alegere femeia trebuie să stie ce perspective i se oferă. Va urma o serie întreagă de hărtuiri, exploatări, abuzuri, agresiuni fizice cu diverse obiecte. Ei o vor putea lega, constrânge în diferite moduri, o vor strânge cu funii si cu lanturi sau o vor arde cu tigări. Ei o pot fotografia si înregistra în timp ce-si face meseria prin hoteluri, bordeluri, furgonete, băi publice, case de mâna întâi, gări, baze militare, baruri si barăci.
Patronul are dreptul de a contabiliza câstigul. Nu se oferă beneficii. Nu se oferă despăgubiri în cazul unei boli transmisibile, sarcină, deformare, oase rupte, mutilare, dezmembrare sau moarte. (8)


INAPOI LA CUPRINS